16 aug. 2012

Koka soppa på en spik

Vi har alla hört historien om vandraren som kokar soppa på en spik och vi vet att det inte går, att det i själva verket inte är spiken som han kokar soppa på utan en massa andra resurser som hamnar i grytan.

Kanske har du också hört att allt är energi som vi med tankens kraft kan styra, att du med tankens kraft kan få denna energi att manifestera sig som vad som helst i ditt liv, det finns belägg för detta, kvantfysikerna har observerat att deras förväntningar kan få mikroskopiskt små elementarpartiklar att manifestera sig på en bestämd plats och en bestämd tidpunkt. Men därifrån och till att få en ny fin BMW eller en ny perfekt partner att manifestera sig direkt ur energin som omger oss är steget långt.

Det finns berättelser om hur Jesus manifesterar sig ur tomma intet framför lärljungarna för att sedan försvinna igen. I Castanedas böcker berättas det hur man kan förflytta sig från en plats till en annan utan bara med tankens kraft, och det finns många fler berättelser... Och ja, jag tror det är fullt möjligt att materialisera praktiskt vad som helst ur "tomma intet" dvs ur den energi som omger oss överallt.... om du är en av ett fåtal gurus eller mästare....

Men för de allra flesta av oss så är det inte så, vi lever i en kontext med mycket bestämda regler för hur energier rör sig genom vårt universum, hur det övergår till materia. Jag vet att det är fullt möjligt att få t ex en BMW att manifestera sig i vårt liv, bara så där.... Men.... den kommer inte ur tomma intet, lika lite som soppan kommer från spiken, om vi lyckas manifestera en BMW i vårt liv eller en perfekt partner, så kommer den från någon annan del av den kontext vi lever i det har alltså minskat BMW eller perfekta partners någon annan stans i kontexten i samma grad som de har ökat i vårt liv.

...om du nu inte råkar vara en mästare som faktiskt kan koka soppa på en spik förstås.

Vår kontext är begränsad, den energi som finns i universum är begränsad, den kan inte förbrukas eller skapas ny, men den är till stor del bunden i en process i vår kontext, under en viss tid i en viss form. Vill jag ha ett träd som jag kan såga brädor till mitt hus av, då kan jag inte ta energi ur luften och skapa det trädet, jag får vackert gå ut och hugga det i skogen och ta den energin ur den kontexten där den under tio- eller hundra-tals år varit bunden.

Om vi plockar mer än vårt behov av energi i olika former ur kontexten så är det en överkonsumtion oavsett om vi manifesterar den med tankens kraft eller om vi sliter i vårt anletes svett för att tjäna pengar att köpa den för. Oavsett hur många spik du har så måste du tillföra något annat för att det ska bli mat av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar